top of page

Wellness Alliance Inc- Romania 

  Ce este consilierea de sanatate?

 

Consilierea de Sanatate  si coachingul de sanatate sunt un parteneriat in care clientul este asistat motivational, emotional cat si cu informatii pertinente conditiei sale, extrase din cele mai recente cercetari stiintifice.

 

Consilierea de sanatate se foloseste cu succes pentru clienti cu boala cronica, ca boala mentala- anxietatea, stresul, depresia, panica- boala cardiaca , probleme cu greutatea...adictiile de toate felurile- fumat, alcool,....Sesiunea durează intre 45 de minute si 1 ora, in functie de necesitatea clientului .

Avantajele consilierii de sanatate este ca  programarea este imediata si consultatia se poate face din comfortul clientului de acasa;-sedintele se pot face la telefon, online -pe skype,... 

 

Consilierea de sanatate se recomanda sa aiba loc regulat (saptamanal sau mai des) si pe o perioada suficient de lunga ca sa se obtina progresele de sanatate dorite

 

 Consilierul de Sanatate sustine clientul emotional pe drumul spre recastigarea sanatatii sale, ii asculta ingrijorarile si ii ofera o perspectiva pozitiva aplicabila imediat si sfaturi concrete luate din știința, fara nici un efect secundar.

 

In acest proces clientul  devine mai proactiv,  mai stapan pe sanatatea sa, mai responsabil, in legatura cu acțiunile sale care ii influenteaza direct sanatatea.

 

Consilierul de sanatate discuta cu clientul despre starea sa prezenta, obstacolele sale, nemultumirile si limitarile curentului tratament.

 

Apoi il focuseaza pe masurile pe care le poate implementa progresiv comfortabil, care sa ii imbunatateasca boala si sa stie sa isi controleze, imbunatatesca si chiar vindece simptomele. 

 

In timpul coachingului si consilierii de sanatate , clientul va primi chestionare de bunăstare și isi va explora prioritatile si stilul curent de viata-rutinele. Impreuna cu coachul, vor crea prioritati de sănătate pentru următoarele luni. 

 

Consilierea de Sanatate ofera recomandari clientului legate de multiplele aspecte ale sanatatii sale si anume : gandire( mindsetul), activitate fizica, somn, stres si relaxare, nutritie, adictii, ( fumat, alcoolism, droguri ilegale, ...) calitatea vietii , satisfactia din viata profesionala si personala, nivelul de fericire, relatii,...

 

Clentul creeaza impreuna cu consilierul de sanatate o viziune, unul sau doua  obiective de sanatate si un plan.

Obiectivele  sunt simple, în pași SMART (specifici, măsurabili, realizabili, realisti / relevanti, specifici in timp).

 

Dupa o sedinta de consiliere de sanatate si coaching, clientul se simte optimist, increzator, confident in puterea sa de a se autovindeca. Sedinta este placuta, focusand atentia clientului pe aspectele pozitive, punctele forte ale sale , si aspiratiile sale adanci legate de sanatate si autoimplinire.

 

De aceea o sedinta de coaching si consiliere de sanatate se combina organic cu una de dezvoltare personala multidimensională.

 

Obiectivul de lunga durata al consilierii de sanatate este ca clientul sa adopte noi obiceiuri sanatoase, care sa ii imbunateasca conditia .

 

El astfel nu va trebui sa ramana pe toata viata sclavul unor medicamente sau terapii, ci le va reduce treptat necesitatea, si le va substitui cu activitati sanatoase .

 

Schimbarea care se va produce ii va aduce o rezolvare profunda a problemelor de sanatate pe care le are si o atenuare a recurentelor si agravarilor lor. Practic el isi va castiga libertatea in fata acestor conditii debilitante si intari puterea de autovindecare a propriului organism. 

 

Contacteaza-ne acum

Programati o consultatie

whatsapp 017046080350 

FB: Wellness Alliance Romania

Daca esti:

 Un bolnav cronic care are nevoie de suport in boala sa

si cauta inspiratie despre cum sa isi imbunatateasca stilul de viata

  O clinica medicala care planifica a incorpora programe de wellness pentru pacientii sai cronici cat si unul preventiv pentru angajati. 

O companie care doreste  pachete de sedinte de coaching si consiliere de sanatate pentru angajatii interesati ;


bottom of page