top of page

 consiliere pentru reabilitare dupa infectia cu covid19  

Aceste mijloace sunt bune pentru imbunatatirea in general a imunitatii .

1.Mancati o dieta bogata in legume si fructe proaspete, 


vii, multicolore, minim procesate. Ele contin flavonoidele- si polifenolii de care aveti nevoie pentru a va optimiza imunitatea. Alte alimente bogate in flavonoide sunt : Ceaiul Verde, Quercitinul, afinele, ciocolata neagra, vinul rosu.

Pentru preventia infectiilor virale si imbunatatirea imunitatii aveti nevoie de 1000 mg- 5000 mg de Flavonoide /zi.

Puteti obtine 1000 mg de flavonoide din consumarea a 100 mg afine, sau 100 mg ciocolata neagra, sau 250 ml de ceai verde, sau 250 ml de vin rosu.


2., Aveti un Somn odihnitor regulat 

Un Somn aproximativ este de minim de 7-8 ore. Daca nu sunteti suficient de odihnit, luati un pui de somn si in timpul zilei .


3, Faceti Exercitiu fizic moderat regulat .Ideal cam minim o ora pe zi . 


Exercițiul este recomandat sa nu fie intensiv. Intensitatea excesiva a activitatii fizice scade imunitatea.


3. Suplimentati cu Vitamina D3,


Vitamina D ajuta la preventia antivirala. Vitamina D se secreta in prezenta razelor solare, de aceea este indicat sa va expuneti zilnic la soare, la orele potrivite- protejandu-va la orele de varf 11 am-4 pm. Expunerea solara este mai deficienta in perioada sezonului rece si cand stam mai mult in casa.

O cantitate sigura de vitamina D este de 1000 IU pe zi dar se poate ridica si la 2000 IU pe zi in caz ca suntem in lipsa. Nivelul de vitamina D il testam in laborator anual.

Natural vitamina D o gasim in : peste gras:somon, macrou,hering,sardine, alimente fortificate cu vitamina D -lapte de vaca , lapte de soia,suc de portocale-, ovaz; galbenus de ou- in special de la gaini crescute liber, si in soare, ficat de vaca, ficat de cod, ciuperci( salbatice si cultivate in soare ) . Uleiul din ficat de cod contine vitamina D.


4. Suplimentati cu 1 gr de Vitamina C zilnic . 


Vitamina C a fost gasit ca descreste durata si severitatea racelilor .Natural vitamina C o gasim in fructe ca : portocale, kiwi, lamai.grapefruit, capsuni, afine, si in legume ca broccoli, conopida, sfecla, asparagus, fasole verde...Daca mancam cateva portii de asemenea legume si fructe nu mai este cazul sa luam vitamina C .


5. Suplimentati cu 20 mg /zi de Zinc. 


Zincul s a descoperit ca reduce riscul de pneumonie , raceli, specific la copii si batrani. Zincul descreste durata racelii cu 33% , si este recomandat a se suplimenta inainte de instalarea simptomelor sau imediat in 24 ore de la instalarea lor.Natural zincul se gaseste in nuci in special casiu, alune de padure, cacao, ciocolata neagra, branza cedar, somon, iaurt, seminte dovleac, migdale, lapte, spanac, carne rosie, avocado, oua, afine, zmeura, coacaze, mazare, fasole, lima, asparagus, varza de bruxelles, ciuperci.


6. Suplimentati cu Echinaceea. 


Echinaceea reduce numarul total si durata racelilor si diminuează riscul aparitiei lor, si dezvoltarea complicatiilor tractului respirator superior . Ea are proprietati antivirale si antiinflamatoare, imunomodulatoare si de fortificare a sistemului imunitar. Preventiv este indicat a fi luata chiar cu 4 luni inainte de expunerea virala, in jur de 2400 mg de Echinaceea/zi iar in timpul bolii a se ridica doza la 4000 mg Echinaceea zilnic.Cu cat luati mult mai devreme , cu atat va protejati mai bine de boala.


7. Suplimentati cu usturoi. 


S-a constatat ca usturoiul are proprietati antivirale si imbunatateste functia sistemului imunitar. Ingredientul sau activ Alicinul luat timp de 12 saptamani cate 180 mg pe zi s a descoperit ca reduce aparitia racelilor, intensitatea si durata lor.Se poate consuma natural sau ca supliment.


8. Suplimentati dieta cu Probiotice.


 Probioticele sunt bacterii “bune”, care se gasesc la nivelul intestinelor si care sunt responsabile pentru absorbtia nutrientilor si pentru mentinerea sistemului imunitar puternic. Ele fac parte din categoria Lactobacillus si Bifidobacteria . S-a descoperit ca porbioticele scad numarul de zile d e boala, durata infectiilor respiratorii la copii si adulti . Probioticele sunt intalnite in alimente fermentate ca : varza murata ( nepasteurizata) , muraturi, bors, iaurt( acela cu culturi vii active) , kefir ( chiar mai potent in probiotice decat iaurtul) ceaiul kambucha( facut din ceai verde si negru fermentat ) , otetul de mere, soiuri de branzeturi ca mozarella, cheddar, gouda,... Ele se pot si suplimenta cu suplimente sub forma de pudre sau capsule.


9.Alte suplimente imunitare : 


Septilin ( Himalaya Drugs) , Turmeric, Ging Seng , Royal Jelly

In caz de boala suplimentati cu Elderberry-Sambuccol si Golden Seal,

10. Folositi mijoace sanatoase de managerizare a stresului : meditatia, relaxare, mindfulness, sport, filme. S-a descoperit ca stresul psihologic crescut este asociat cu cresterea susceptibilitatii la infectii ale tractului respirator superior .

Toate aceste elemente de mai sus imbunatatesc imunitatea si scad transmiterea racelilor, facand organismul mai putin susceptibil la contractarea virusilor de gripa si Coronavirus Covid 19.

Incheiem prin a va ura sa va ingrijiti de sanatate si sa stati sanatosi !

Contacteaza-ne acum

whatsapp 017046080350 

FB: Wellness Alliance Romania

Daca esti:

 Un bolnav cronic care are nevoie de suport in boala sa


  O clinica medicala care planifica a incorpora programe de wellness pentru pacientii sai cronici cat si unul preventiv pentru angajati. 

O companie care doreste  pachete de sedinte de coaching si consiliere de sanatate pentru angajatii interesati ;


Wellness Alliance Inc- Romania 

Video Title

Double-click the video to edit it and enter a short description of the video here.

Video Title

Double-click the video to edit it and enter a short description of the video here.

bottom of page