top of page

Mijloace naturale de a interveni cand ai un atac de panica

1. O baie sau un dus fierbinte- ele relaxeaza muschii si implicit fibrele nervoase, declansand un stimul de relaxare a sistemului nervos parasimpatic .

2. Aromaterapie - Se pot adauga in apa de baie uleiurile si parfumurile preferate ( ideal naturale) - lavanda, portocala, ylang ylang, bergamota, menta , eucaliptul...toate predispun relaxarea si somnul. Se poate inhala in lampa deodorizanta sau folosi cu uleiul de masaj .

3.Muzica relaxanta -Daca se adauga muzica favorita relaxanta la baia sau dusul cald- se creeaza o atmosfera si mai calmanta. 

4. Lumina de asemenea poate influenta starea de agitatie si anxietate. Asa ca se prefera o lumina mai scazuta , coborirea jaluzelelor, scaderea stimulentilor luminosi - si in loc, lumina de la o candeluta parfumata .

5 .Benzi de relaxare/meditatie - Cand ai un atac de panica , o buna influenta calmanta o are o meditatie ghidata de relaxare care poate lua anxietatea cu mana. In special daca esti familiar cu asemenea benzi de relaxare ghidata , ele vor fi si mai usor de aplicat la nevoie. Ele se pot asculta direct de pe You Tube sau de pe aplicatii digitale cunoscute ca Sattva , Insight Timer, Calm , Headspace, ...Continuati aceasta practica cel putin cateva luni - 1 an.

5. Respiratie Calmanta - Inspirati pe nas, lung si incet , intai umpland partea inferioara apoi superioara a plamanilor.

Tineti respiratia numarand pana la " trei".

Expirati incet, prin buze, in timp ce va relaxati muschii fetei, a mandibulei, umerilor si stomacului.Practicati aceasta respiratie de cel putin 10 ori pentru cateva saptamani . Sa o folositi de fiecare data cand experimentati anxietate sau un atac de panica.

O alta tehnica este cea a Numaratoarei Calmante timp de 90 de secunde: Stati comfortabil. Inhalati lung si adanc, expirati incet, in timp ce spuneti cuvantul "Relaxare". Inchideti ochii. Inspirati natural de zece ori. Numarati cu fiecare expiratie , incepand cu " zece ". in ordine descrescatoare. In acest timp, cand respirati comfortabil, observati orice tensiune, poate in mandibula , stomac sau frunte. Imaginati-va ca aceste tensiuni se diminueaza.

Cand ajungeti la " Unu" deschideti ochii. 

bottom of page