top of page

PROGRAME DE WELLNESS PENTRU CLINICI MEDICALE oferite de WELLNESS ALLIANCE

WELLNESS ALLIANCE sustine un nou model de abordare si ingrijire a bolii : multidimensional, holistic, Minte Trup si Suflet.

WELLNESS ALLIANCE promoveaza Educatia pentru Sanatate la autoritatile legislative( Partide Politice, Primarie, Parlament) si de interes ( Case De Asigurari , Departament de Sanatate Publica, Asociatii de Medici si Asistenți Medicali ) cat si la nivel comunitar ( intalniri de grup ) .

Ea lupta pentru masuri legislative de bunastare si preventie primara, secundara si tertiara si are ca obiectiv initierea de cat mai multe programe de Bunastare Comunitare.

Wellness Alliance ofera Clinicilor Medicale o Consultanta de Bunastare in managementul Bolii Cronice bazata pe Cercetarile Stiintifice.

Beneficii acestor servicii sunt : Imbunatatirea Conditiei si calitatii vietii pacientilor , Reducerea suferintei, agravarilor, recurentelor , necesității de spitalizare si implicit a costurilor.

Exista necesitatea ca aceste programele de bunastare si preventive sa fie acoperite financiar de programele de asigurari de sanatate .

Prin acesta consultanta de bunastare, pacientul cronic este sustinut catre un stil de viata sanatos si rutine sanatoase.

Exista nevoia unei Legislatii care sa ceara caselor de asigurari sa acopere serviciile de bunastare pentru bolnavii cronici , precum: Educatia de Sanatate, Coachingul si Activitatile de Bunastare specifice.

Wellness Alliance ofera Consultanta de Imbunatatire a Spatiului interior si exterior al Clinicii , pentru optimizarea bunastarii fizice si emotionale a personalului si pacienților sai. Spatiul conceput va gazdui clase teoretice , practice, workshop-uri de bunastare, grupuri de suport. Exemple de astfel de clase sunt: clase de fitness pentru gravide, pentru pacienti cu cancer, pacienti cardiaci, clase de relaxare si de managementul stresului, clase de mancat sanatos,cu demonstratii practice, clase pentru diabetici, cardiaci, clase de optimizarea greutatii, clase de meditație, yoga, pilates.

Wellness Alliance ofera consultanta legata de lobby-ul clinicii astfel ca el sa ofere, in masura posibilitatii de spatiu, bauturi si gustari sanatoase pacientilor sai ,pentru a promova bunastarea. Wellness Alliance in colaborare cu clinica poate oferi banere, postere, videouri ce promoveaza bunastarea.

Wellness Alliance ofera si servicii de coaching si educatia de sanatate pacienților cronici atat in persoana cat si la distanta- o varianta ar fi ca prima sedinta sa fie facuta la clinica si apoi sa fie urmata de sedinte individuale la distanta. Sedintele de Coaching constau in stabilirea unor obiective mici, si simple de sanatate si urmarea unor principii generale de viata sanatoasa. Aceste servicii se fac, in anumite situatii, in colaborare cu specialisti psihologi, nutritionisti,...

Wellness Alliance de asemenea are in vedere initierea de grupuri de suport pentru boli cronice conduse de specialisti in domeniu cat si supraviețuitori ai acelor conditii sub forma de Intalniri saptamanale. Ele pot fi grupuri de suport pentru gravide, pacienti cu anxietate, diabet, ..cancer.

Alt serviciu pe care Wellness Alliance il poate oferi Clinicilor Medicale este creerea unor Brosuri educationale pt bolnavii cronici cat si unor banere informative, si videouri cu Principii de Viata Sănătoase pentru conditii cronice .

Ea poate contribui la creerea unui Portal Intern de Bunastare al Clinicii si unor Aplicatii digitale de bunastare care sa educe si motiveze pacientii inscrisi , catre obiectivele lor de bunastare.

Portalul va posta si clasele de bunastare si grupurile de suport

Welllness Alliance ofera pacienților Resurse de bunastare comunitare, digitale, carti si poate crea un departament de wellness al clinicii care sa se ocupe cu aceasta -informarea pacientului de resursele locale existente.

Wellness Alliance face de asemenea legatura clinicii cu furnizorii de servicii specializati . La inceput se face evaluarea expertizei lor de a oferi clase persoanelor bolnave si eventuala lor reinstruire, astfel ca nivelul acestor clase sa fie adaptat capacitatii limitate a participanților. Specificul la asemenea instructori si clase include teme ca : Mindfulness si tehnici de meditatie , managementul stresului, relaxare, nutritie sanatoasa,motivatia miscarii, dans, tai-chi, kinetoterapie,....Alte activitati pe grupuri de boli cronice sa fie cluburi de carte cu discutarea diferielor carti pertinente unor anumite conditii Ele ar fi conduse de un specialist in acea boala si familiar cu accesarea cercetarilor stiintifice in domeniu si a celor mai relevante materiale. 

bottom of page