top of page

 

Ce este consilierea de sanatate?

.Consilierea de Sanatate asista pacientul  emotional , motivational si cu informatii luate din stiinta pe drumul spre recastigarea sanatatii sale.

Consilierul de Sanatate  ii asculta ingrijorarile si ii ofera o perspectiva pozitiva aplicabila imediat si sfaturi concrete luate din știința, fara nici un efect secundar. Se pune accentul pe stilul de viata si practici mentale menite sa vindece pe termen indelungat daca sunt aplicate regulat .

Consilierul de sanatate discuta cu clientul despre starea sa prezenta, obstacolele sale, nemultumirile si limitarile curentului tratament.

Apoi il focuseaza pe masurile de stil de viata si practicile mentale pe care le poate implementa progresiv, care sa ii imbunatateasca boala si chiar vindece simptomele.

In timpul consilierii de sanatate , clientul va primi chestionare, va explora stilul de viata-rutinele si impreuna cu consilierul  vor crea obiective si un plan de sanatate  pentru următoarele luni.

BOLILE ABORDATE

 

Consilierea de sanatate se foloseste cu succes pentru clienti cu boala cronica, ca boala mentala- anxietatea, stresul, depresia, panica- boala cardiaca , probleme cu greutatea...adictiile de toate felurile- fumat, alcool,....

 

DURATA RECOMANDATA

 

Consilierea de sanatate  durează intre 45 de minute si 1 ora, in functie de necesitatea clientului .Ea se recomanda sa aiba loc regulat , saptamanal sau mai des si pe o perioada suficient de lunga ca sa se obtina progresele de sanatate dorite( cam minim 3-6 luni cu continuare la 1 an  ) pana la dizolvarea simptomelor cu care a venit initial. Dar cineva poate obtine rezultate si doar din cateva sedinte. Preferabil insa pentru a avea rezultate in toate aspectele de viata, sa o faca pe o perioada mai indelungata. Ea se face sub forma de sedinta de o ora sau 30-45 min dar si de mici comunicari pe parcursul saptamanii cu anumite sfaturi si pe anumite aspecte.

 

CE SE DISCUTA

Consilierul de Sanatate ofera recomandari clientului legate de multiplele aspecte ale sanatatii : gandire( mindsetul), activitate fizica, somn, stres si relaxare, nutritie ( cu focus pe conditia sa) , adictii, ( fumat, alcoolism, droguri ilegale, ...) calitatea vietii , satisfactia din viata profesionala si personala, nivelul de fericire, relatii/viata sociala..

 

OBIECTIVELE SI PLANUL DE ACTIUNE

ClIentul creeaza impreuna cu consilierul de sanatate o viziune, unul sau doua obiective de sanatate si un plan.

Obiectivele sunt simple, în pași SMART (specifici, măsurabili, realizabili, realisti / relevanti, specifici in timp).

 Obiectivul de lunga durata al consilierii de sanatate este ca clientul sa adopte noi obiceiuri sanatoase, care sa ii imbunateasca conditia .

 

CARE SUNT BENEFICIILE  ?

In acest proces clientul devine mai stapan pe sanatatea sa, mai responsabil, in legatura cu acțiunile  care ii influenteaza direct sanatatea.El astfel va reduce treptat necesitatea medicatiei si le va substitui cu activitati si rutine sanatoase in toate compartomentele vietii: activitate fizica, nutritie, somn, viata sociala, dezvoltare personala si de cariera,... .

Schimbarea care se va produce ii va aduce o rezolvare profunda a problemelor de sanatate pe care le are si o atenuare a recurentelor si agravarilor lor. Pacientul  isi va castiga libertatea in fata acestor conditii debilitante si intari puterea de autovindecare a propriului organism. 

 

Contacteaza-ne acum

whatsapp 017047135360

FB: Wellness Alliance Romania

Daca esti:

 Un bolnav cronic care are nevoie de suport in boala sa

si cauta inspiratie despre cum sa isi imbunatateasca stilul de viata

  O clinica medicala care planifica a incorpora programe de wellness pentru pacientii sai cronici cat si unul preventiv pentru angajati. 

O companie care doreste  pachete de sedinte de coaching si consiliere de sanatate pentru angajatii interesati ;


Wellness Alliance Inc- Romania 

Conceptele prezentate pe acest site sunt proprietatea intelectuala Wellness Alliance si sunt subiect de copyright.

Privacy Policy

bottom of page