top of page

blog


Beneficiile meditatiei asupra sanatatii

Octombrie, 3 2019

Meditația este eficientă pentru bunăstarea generală,

reducerea stresului, precum și in tratarea unei largi varietăți de afecțiuni. Meditația este practicată individual sau ca o componentă a yoga, tai chi, qi qong și alte practici.

Conform (Horowitz, 2010) beneficiile meditației sunt multiple, cum ar fi:

atenuează anxietatea  și gândirea ruminativa și crește compasiunea de sine, face ca persoana să aprecieze momentul prezent și focalizează mintea,  îmbunătățește conștientizarea de sine, intuitia,liniștea interioara si calitatea vieții.

Meditația este videcatoare în multe condiții cronice de sănătate, cum ar fi in cele cardiovasculare, (prin producerea unor reduceri semnificative ale tensiunii arteriale si pulsului și scăderea riscului de accident vascular cerebral și infarct miocardic), în managementul stresului, diabet, cancer, tulburări cronice de durere, în abuz de substanțe, în comportamente dependente (tulburări obsesive compulsive, jocuri de noroc, etc.)

în condițiile populației tinere: tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție, dizabilități de învățare; în tulburarea de stres posttraumatică, pierderea memoriei, cat si reduce furia, ostilitatea.

bunastare emotionala 

February 14, 2019

Stabilirea și trăirea în concordanță cu o viziune si misiune s-a dovedit a spori bunăstarea psihologică, fizică și socială. Psihologia pozitivă studiază modul în care oamenii obțin fericirea și bunăstarea mentală optimă. Psihologul Martin Seligman, unul dintre fondatorii psihologiei pozitive, împreună cu Mihaly Csikszentmihaly, spune că, pentru a atinge fericirea, ar trebui să ne identificăm punctele forte și să le folosim;  Psihologia pozitivă descrie factorii care aduc bunăstarea unui individ, a unei familii și a unei comunități.Park, Peterson și Seligman (2004) au propus șase virtuți universale, alături de 24 de puncte forte ale caracterului, care reprezintă trăsături pozitive și contribuie la satisfacția și sensul în viață. Seligman sugerează că persoanele care se străduiesc să atingă cele șase virtuți universale vor trăi o viață mai împlinită și fericită și asta duce la o probabilitate de o sănătate și bunăstare mai bună.

Virtutile identificate cel mai puternic corelate cu satisfactia vietii si bunastarea psihologica sunt: ​​Speranta, Pasiunea, Recunoștința, Iubirea si Curiozitatea.

 Amabilitatea și extraversiunea sunt legate de satisfacția vieții mai bună. (Park, Peterson & Seligman, 2004).

Stările psihologice pozitive contribuie la bunăstarea noastră și sunt influențate de factori sociali și de mediu, precum relațiile interpersonale și rețelele sociale.

Este foarte valoros să ne descoperim punctele forte folosind sondajul VIA oferit de VIA Institute on Character (2015) și creat de Martin Seligman. În cartea „Caracterul, forțele și virtuțile” (2004) Christopher Peterson și Martin Seligman ne încurajează să ne identificăm punctele forte și să le folosim pentru a ne crește bunăstarea. Ei descriu 6 clase de virtuți: Speranță, Credință, Caritate, Înțelepciune, Dreptate, Curaj, Moderație. Moderatia poate fi obținută prin autocontrol, nonviolență, iertare, smerenie, modestie, prudență, calm. Cele șase virtuți sunt formate din 24 de puncte caracteristice măsurabile.

ce este coachingul de sanatate, care sunt beneficiile lui si la conditii ajuta ?

Octombrie, 3 2019

Educatia si coachingul de sanatate sunt un parteneriat in care clientul este asistat de coach atat motivational si emotional cat si cu informatii pertinente conditiei sale, extrase din cele mai recente cercetari stiintifice

. Accentul se pune pe suportul motivational , in sensul ca coach-ul are rolul unui antrenor care urmareste progresul clientului sau, il evalueaza in stadiul in care se afla , ii recomanda cai de urmat si il lasa sa isi aleaga ce cale i se potriveste mai bine.

Impreuna ei creeaza obiective de lunga si scurta durata atat legate de sanatate cat si de dezvoltare personala care se intrepatrund.

Coachingul se foloseste cu succes pentru clienti cu boala cronica, ca boala mentala-  anxietatea, stresul, depresia, panica- boala cardiaca , probleme cu greutatea...adictiile de toate felurile- fumat, alcool,....

Coachingul si educatia de sanatate sunt  accesibile deoarece programarea este  imediata si consultatia se poate face din comfortul clientului de acasa;  costul unei consultatii este redus ( cam jumatate de pret decat o consultatie psihologica- care este cam 150-200 Ron ) - sedintele  se pot face la telefon,  online -pe skype,... de recomandat sa fie regulat-o data pe saptamana, indelungat,  pentru a avea timp suficient a se lucra pe toate problemele profunde pe care le are de rezolvat , a stabili obiective mari si mici si  a stabili rutine noi care aduc vindecarea. 


Educatorul si Coach-ul de Sanatate are rolul unui mentor pentru clientul sau- El il sustine emotional pe drumul spre recastigarea sanatatii sale, ii asculta ingrijorarile si ii ofera o perspectiva pozitiva aplicabila imediat si sfaturi concrete luate din știința, fara nici un efect secundar.

Cu el pacientul devine mai pozitiv, proactiv, propriu stapan pe sanatatea sa, mai responsabil, in legatura cu acțiunile sale care ii influenteaza direct sanatatea.


Ce discuta clientul cu educatorul si coachul de sanatate?

In primul rand , discuta despre starea sa prezenta, obstacolele sale, nemultumirile si limitarile curentului tratament.

Apoi coachul il focuseaza pe bine si masurile pozitive pe care le poate implementa progresiv si comfortabil,care sa duca in directia imbunatatirii conditiei sale si chiar si spre disparitia a completa simptomelor deranjante.

Dupa o sedinta de educație si coaching, clientul se va simti optimist, increzator, confident in puterea sa de a se autovindeca. Sedinta in sine este placuta, pozitiva, focusand atentia clientului pe aspectele pozitive, punctele forte ale sale , si aspiratiile sale adanci legate de sanatate si autoimplinire.

De aceea o sedinta de coaching si educație de sanatate se combina organic cu una de dezvoltare personala multidimensională.

Obiectivul de lunga durata al colaborarii intre un client si coach-ul si educatorul sau de sanatate este ca el sa adopte adopte noi obiceiuri sanatoase, care sa ii imbunateasca conditia .

El astfel nu va trebui sa ramana pe toata viata sclavul unor medicamente sau terapii, ci le va reduce treptat necesitatea, si le va substitui cu activitati sanatoase .

Schimbarea care se va produce ii va aduce o rezolvare profunda a problemelor de sanatate pe care le are si o atenuare a recurentelor si agravarilor lor. Practic el isi va castiga libertatea in fata acestor conditii debilitante si intari puterea de autovindecare a propriului organism.

6. mijloace naturale de a interveni cand ai un atac de panica 

  24 Martie, 2020

1.  O baie sau un dus fierbinte- ele relaxeaza muschii si implicit fibrele nervoase, declansand un stimul de relaxare a  sistemului nervos parasimpatic .

2. Aromaterapie - Se pot adauga in apa de baie uleiurile si parfumurile preferate ( ideal naturale) - lavanda, portocala, ylang ylang, nergamota, menta , eucaliptul...toate predispun relaxarea si somnul.  Se poate inhala in lampa deodorizanta sau folosi cu uleiul de masaj .

3.Muzica relaxanta -Daca se adauga muzica favorita relaxanta la baia sau dusul cald- se creeaza o atmosfera si mai calmanta. 4. Lumina de asemenea poate influenta starea de agitatie si anxietate. Asa ca se prefera o lumina mai scazuta , coborirea jaluzelelor, scaderea stimulentilor luminosi  - si in loc, lumina de la o candeluta parfumata .

5 .Benzi de relaxare/meditatie - Cand ai un atac de panica , o buna influenta calmanta o are o  meditatie ghidata de relaxare care poate lua anxietatea cu mana. In special daca esti familiar cu asemenea benzi de relaxare ghidata , ele vor fi si mai usor de aplicat la nevoie. Ele se pot asculta direct de pe You Tube sau de pe aplicatii digitale cunoscute ca Sattva , Insight Timer, Calm , Headspace, ...Continuati aceasta practica cel [utin cateva luni - 1 an.

5. Respiratie Calmanta - Inspirati pe nas, lung si incet , intai umpland partea inferioara apoi superioara a plamanilor.

Tineti respiratia numarand pana la " trei".

Expirati incet, prin buze, in timp ce va relaxati muschii fetei, a mandibulei, umerilor si stomacului.Practicati aceasta respiratie de cel putin 10 ori pentru cateva saptamani . Sa o o folositi de fiecare data cand experimentati anxietate sau un atac de panica. 

O alta tehnica este cea  a Numaratoarei Calmante timp de 90 de secunde: Stati comfortabil. Inhalati lung si adanc, expirati incet, in timp ce spuneti cuvantul "Relaxare". Inchideti ochii. Inspirati natural de zece ori. Numarati cu fiecare exporatie , incepand cu " zece ". in ordine descrescatoare. In acest timp, cand respirati comfortabil, observati orice tensiune, poate in mandibula , stomac sau frunte. Imaginati-va ca aceste tensiuni se diminueaza.

Cand ajungeti la " Unu" deschideti ochii.




 7 Mijloace naturale de imbunatatire a depresiei 

  24 Martie 2020

 1. Sa va miscati- chiar si o cantitate mica de miscare este foarte folositoare pentru o stare psihica si emotionala mai buna. Conditia aici este ca ea sa fie repetata cu regularitate si progresiv - pe timp lung ea are potentialul de a imbunatati chiar si vindeca orice depresie. Se poate alege orice activitate fizica favorita- dans, yoga, plimbari in natura,...  exercitii la sala de fitness 

2. Sa fiti implicati intr-o relatie emotionala stabila sau sa fiti casatoriti -S-a constat ca cei casatoriti au o satisfactie a vietii mai mare si sunt mai fericiti pe termen lung. 

3. Sa aveti activitate sexuala in relatii satisfacatoare din punct de vedere emotional, nu nesatisfacatoare   

4. Sa faceti exercitii de relaxare /yoga/meditatie -O practica regulata de meditatie, yoga, intinderi relaxare predispune la un pshic mai bun. Conditia este ca ea sa fie practicata regulat incepand de la - 1- 2 ori pe saptamana la mai multe .

5. Sa socializati, Sa fiti conectati frecvent cu cei pe care ii iubiti -prin toate modurile de conectare

6.Sa va conectati semnificativ cu persoane cu aceleasi interese, pasiuni-  facuta cu regularitate.

7. Sa  traiti cu intentie si sa va urmati aspiratiile , pasiunile profunde

8 Sa ii ajutati pe ceilalti, folosindu-va la maxim potentialul si talentele proprii 

9Sa apartineti la comunitati stabile cu aceeleasi interese si aspiratii proactive

10. Sa apartineti la  comunitati spirituale S-a constat ca cei care fac parte din comunitati spirituale sunt mai sanatosi .



 10 Mijloace naturale de imbunatatire a imunitatii in Perioada Coronavirus Covid19

  15 Aprilie 2020

Aceste mijloace sunt bune pentru imbunatatirea in general a imunitatii .

1.Mancati o dieta bogata in legume si fructe proaspete, vii, multicolore, minim procesate. Ele contin flavonoidele- si polifenolii de care aveti nevoie pentru a va optimiza imunitatea. Alte alimente bogate in flavonoide sunt : Ceaiul Verde, Quercitinul, afinele, ciocolata neagra, vinul rosu.

Pentru preventia infectiilor virale si imbunatatirea imunitatii aveti nevoie de 1000 mg- 5000 mg de Flavonoide /zi.

Puteti obtine 1000 mg de flavonoide din consumarea a 100 mg afine, sau 100 mg ciocolata neagra, sau 250 ml de ceai verde, sau 250 ml de vin rosu.

2., Asigurati-va ca aveti un Somn odihnitor si suficient

Un Somn aproximativ este de minim de 7-8 ore. Daca nu sunteti suficient de odihnit, luati un pui de somn si in timpul zilei .

3, Faceti Exercitiu fizic moderat regulat .Ideal cam minim o ora pe zi . Exercițiul este recomandat sa nu fie intensiv. Intensitatea excesiva a activitatii fizice scade imunitatea.

3. Suplimentati cu Vitamina D, in special cei care sunt in lipsa. Nivelul de vitamina D il testam in laborator anual. Vitamina D ajuta la preventia antivirala. Vitamina D se secreta in prezenta razelor solare, de aceea este indicat sa va expuneti zilnic la soare, la orele potrivite- protejandu-va la orele de varf 11 am-4 pm. Expunerea solara este mai deficienta in perioada sezonului rece si cand stam mai mult in casa.

O cantitate sigura de vitamina D este de 1000 IU pe zi dar se poate ridica si la 2000 IU pe zi in caz ca suntem in lipsa.

Natural vitamina D o gasim in : peste gras:somon, macrou,hering,sardine, alimente fortificate cu vitamina D -lapte de vaca , lapte de soia,suc de portocale-, ovaz; galbenus de ou- in special de la gaini crescute liber, si in soare, ficat de vaca, ficat de cod, ciuperci( salbatice si cultivate in soare ) . Uleiul din ficat de cod contine vitamina D.

4. Suplimentati cu 1 gr de Vitamina C zilnic . Vitamina C a fost gasit ca descreste durata si severitatea racelilor .Natural vitamina C o gasim in fructe ca : portocale, kiwi, lamai.grapefruit, capsuni, afine, si in legume ca broccoli, conopida, sfecla, asparagus, fasole verde...Daca mancam cateva portii de asemenea legume si fructe nu mai este cazul sa luam vitamina C .

5. Suplimentati cu 20 mg /zi de Zinc. Zincul s a descoperit ca reduce riscul de pneumonie , raceli, specific la copii si batrani. Zincul descreste durata racelii cu 33% , si este recomandat a se suplimenta inainte de instalarea simptomelor sau imediat in 24 ore de la instalarea lor.

6. Suplimentati cu Echinaceea. Echinaceea reduce numarul total si durata racelilor si diminuează riscul aparitiei lor, si dezvoltarea complicatiilor tractului respirator superior . Ea are proprietati antivirale si antiinflamatoare, imunomodulatoare si de fortificare a sistemului imunitar. Preventiv este indicat a fi luata chiar cu 4 luni inainte de expunerea virala, in jur de 2400 mg de Echinaceea/zi iar in timpul bolii a se ridica doza la 4000 mg Echinaceea zilnic.Cu cat luati mult mai devreme , cu atat va protejati mai bine de boala.

7. Suplimentati cu usturoi. S-a constatat ca usturoiul are proprietati antivirale si imbunatateste functia sistemului imunitar. Ingredientul sau activ Alicinul luat timp de 12 saptamani cate 180 mg pe zi s a descoperit ca reduce aparitia racelilor, intensitatea si durata lor.Se poate consuma natural sau ca supliment.

8. Suplimentati dieta cu Probiotice. Probioticele sunt bacterii “bune”, care se gasesc la nivelul intestinelor si care sunt responsabile pentru absorbtia nutrientilor si pentru mentinerea sistemului imunitar puternic. Ele fac parte din categoria Lactobacillus si Bifidobacteria . S-a descoperit ca porbioticele scad numarul de zile d e boala, durata infectiilor respiratorii la copii si adulti . Probioticele sunt intalnite in alimente fermentate ca : varza murata ( nepasteurizata) , muraturi, bors, iaurt( acela cu culturi vii active) , kefir ( chiar mai potent in probiotice decat iaurtul) ceaiul kambucha( facut din ceai verde si negru fermentat ) , otetul de mere, soiuri de branzeturi ca mozarella, cheddar, gouda,... Ele se pot si suplimenta cu suplimente sub forma de pudre sau capsule.

9.Alte suplimente imunitare : Septilin ( Himalaya Drugs) , Turmeric, Ging Seng , Royal Jelly

In caz de boala suplimentati cu Elderberry-Sambuccol si Golden Seal,

10. Folositi mijoace sanatoase de managerizare a stresului : meditatia, relaxare, mindfulness, sport, filme. S-a descoperit ca stresul psihologic crescut este asociat cu cresterea susceptibilitatii la infectii ale tractului respirator superior .

Toate aceste elemente de mai sus imbunatatesc imunitatea si scad transmiterea racelilor, facand organismul mai putin susceptibil la contractarea virusilor de gripa si Coronavirus Covid 19.

Incheiem prin a va ura sa va ingrijiti de sanatate si sa stati sanatosi !

PROGRAME DE CORPORATE WELLNESS oferite de WELLNESS ALLIANCE

  19 Aprilie 2020

Programele de Corporate Wellness pe care Wellness Alliance le poate initia la sediul unei companii sau institutii publice se bazeaza pe o Consultanta si Coaching de Wellness ( Bunastare)  pe care o ofera. Aceasta Consultanta are ca obiectiv inititierea de Masuri de Imbunatatire a Sanatatii Angajatilor alaturi de factorii de Resurse Umane si Decizionali ca CEO - Bord Director al Companiei .

 O prima masura de sanatate pe care am putea-o initia ar fi aceea de Educatie de Sanatate a Angajatilor ( online). Am putea crea Campanii de Educatie de Sanatate pe diferite tematice de interes pentru angajati. Exemple de astfel de tematice ar fi :Nutritia Sanatoasa, Slabit si obtinerea unei greutati armonioase si sanatoase ,  Adictiile si Renuntatul la ele - Controlul Responsabil -ca Fumat, Mijloace de Imbunatatire a Imunitatii

 Imbunatatirea Starii de Spirit, Emotii Pozitive, Preventia Depresiei, Metode de Destresare, Beneficiile miscarii, Somn Sanatos, ...si chiar tematici specifice daca sunt cerute: hipertensiunea arteriala, durerile de gat si spate, anxietatea si atacul de panica, diabetul, stil de viata sanatos in graviditate.

Aceasta campanie de educatie de sanatate ar putea fi oferita sub forma unui newsletter de doua ori pe saptamana, unui Forum de Activitati Sanatoase ale companiei , initiere de Concursuri Practice pe Teme de Sanatate, un Portal Intern de Sanatate sau chiar o Aplicatie Digitala de Sanatate si Bunastare.

Separat Wellness Alliance poate oferi servicii si la sediul companiei, unul dintre ele fiind Consultanta si Coaching Indvidual de Sanatate pentru angajatii cu boli cronice- pentru a-i asista sa Implementeze un Stil de Viata Sanatos, in concordanta cu conditia lor. Se folosesc Cercetări stiintifice specifice conditiei lor de boala.

 Beneficiile Coachingului de Sanatate: Angajatul incepe sa se vindece din interiorul sau, prin initiere de noi rutine sanatoase, conditia sa cronica se imbunatateste, Scad suferinta , agravarile, incidentele concediillor medicale, Costurile de Sanatate cat si premiumurile asigurarilor de sanatate.

 Alta arie de interes , in care Wellness Alliance poate lucra este Imbunatatirea spatiului companiei ,pentru bunastare fizica si emotionala, astfel ca el sa gazduiasca activitati de relaxare, bunastare si fitness.

Alt serviciu pe care Wellness Alliance il ofera consta in Initiative de Mancat Sanatos astfel ca Mesele Angajatilor sa fie de o calitate superioara , prin colaborare cu restaurantele din vecinatate pentru meniuri colective customizate sănătoase si Catering cu Meniuri Sanatoase la sediu.

Miscarea fizica este promovata prin Wellness Alliance prin oportunitati de Activitati de fitness si  relaxare la sediu si in afara.

Exercitiile de relaxare musculara -sa fie concepute in colaborare cu kinetoterapeuti, pe problemele de interes ale angajatilor.

Wellness Alliance se ocupa ca sa fie oferite Exercitii Cardio si Relaxare cu instructor sau pe Benzi video cu exercitii sub forma de Clase de incepatori si Clase de avansati- Dimineata si la pranz: ca Pauze de Miscare si Relaxare.

Sa colaboreaza de asemenea cu Experti de Medicina Ocupationala pentru Protectia Ocupationala necesara specifica pe anumite industrii- Exista Necesitatea creerii unor Programe de Protectie Ocupationala si promovare a bunastarii angajatilor, Specifice pe industrii.

Industriile de Constructii necesita protectie impotriva miscarilor repetitive , contorisonate, cu Folosirea unor echipamente de protectie, echipamente auxiliare de carat, ...




PROGRAME DE WELLNESS PENTRU CLINICI MEDICALE oferite de WELLNESS ALLIANCE

  20  Aprilie 2020

WELLNESS ALLIANCE sustine un nou model de abordare si ingrijire a bolii : multidimensional, holistic, Minte Trup si Suflet.

WELLNESS ALLIANCE promoveaza Educatia pentru Sanatate la autoritatile legislative( Partide Politice, Primarie, Parlament) si de interes ( Case De Asigurari , Departament de Sanatate Publica, Asociatii de Medici si Asistenți Medicali ) cat si la nivel comunitar ( intalniri de grup ) .

Ea lupta pentru masuri legislative de bunastare si preventie primara, secundara si tertiara si are ca obiectiv initierea de cat mai multe programe de Bunastare Comunitare.

Wellness Alliance ofera Clinicilor Medicale o Consultanta de Bunastare in managementul Bolii Cronice bazata pe Cercetarile Stiintifice.

Beneficii acestor servicii sunt : Imbunatatirea Conditiei si calitatii vietii pacientilor , Reducerea suferintei, agravarilor, recurentelor , necesității de spitalizare si implicit a costurilor.

Exista necesitatea ca aceste programele de bunastare si preventive sa fie acoperite financiar de programele de asigurari de sanatate .

Prin acesta consultanta de bunastare, pacientul cronic este sustinut catre un stil de viata sanatos si rutine sanatoase.

Exista nevoia unei Legislatii care sa ceara caselor de asigurari sa acopere serviciile de bunastare pentru bolnavii cronici , precum: Educatia de Sanatate, Coachingul si Activitatile de Bunastare specifice.

Wellness Alliance ofera Consultanta de Imbunatatire a Spatiului interior si exterior al Clinicii , pentru optimizarea bunastarii fizice si emotionale a personalului si pacienților sai. Spatiul conceput va gazdui clase teoretice , practice, workshop-uri de bunastare, grupuri de suport. Exemple de astfel de clase sunt: clase de fitness pentru gravide, pentru pacienti cu cancer, pacienti cardiaci, clase de relaxare si de managementul stresului, clase de mancat sanatos,cu demonstratii practice, clase pentru diabetici, cardiaci, clase de optimizarea greutatii, clase de meditație, yoga, pilates.

Wellness Alliance ofera consultanta legata de lobby-ul clinicii astfel ca el sa ofere, in masura posibilitatii de spatiu, bauturi si gustari sanatoase pacientilor sai ,pentru a promova bunastarea. Wellness Alliance in colaborare cu clinica poate oferi banere, postere, videouri ce promoveaza bunastarea.

Wellness Alliance ofera si servicii de coaching si educatia de sanatate pacienților cronici atat in persoana cat si la distanta- o varianta ar fi ca prima sedinta sa fie facuta la clinica si apoi sa fie urmata de sedinte individuale la distanta. Sedintele de Coaching constau in stabilirea unor obiective mici, si simple de sanatate si urmarea unor principii generale de viata sanatoasa. Aceste servicii se fac, in anumite situatii, in colaborare cu specialisti psihologi, nutritionisti,...

Wellness Alliance de asemenea are in vedere initierea de grupuri de suport pentru boli cronice conduse de specialisti in domeniu cat si supraviețuitori ai acelor conditii sub forma de Intalniri saptamanale. Ele pot fi grupuri de suport pentru gravide, pacienti cu anxietate, diabet, ..cancer.

Alt serviciu pe care Wellness Alliance il poate oferi Clinicilor Medicale este creerea unor Brosuri educationale pt bolnavii cronici cat si unor banere informative, si videouri cu Principii de Viata Sănătoase pentru conditii cronice .

Ea poate contribui la creerea unui Portal Intern de Bunastare al Clinicii si unor Aplicatii digitale de bunastare care sa educe si motiveze pacientii inscrisi , catre obiectivele lor de bunastare.

Portalul va posta si clasele de bunastare si grupurile de suport

Welllness Alliance ofera pacienților Resurse de bunastare comunitare, digitale, carti si poate crea un departament de wellness al clinicii care sa se ocupe cu aceasta -informarea pacientului de resursele locale existente.

Wellness Alliance face de asemenea legatura clinicii cu furnizorii de servicii specializati . La inceput se face evaluarea expertizei lor de a oferi clase persoanelor bolnave si eventuala lor reinstruire, astfel ca nivelul acestor clase sa fie adaptat capacitatii limitate a participanților. Specificul la asemenea instructori si clase include teme ca : Mindfulness si tehnici de meditatie , managementul stresului, relaxare, nutritie sanatoasa,motivatia miscarii, dans, tai-chi, kinetoterapie,....Alte activitati pe grupuri de boli cronice sa fie cluburi de carte cu discutarea diferielor carti pertinente unor anumite conditii.Ele ar fi conduse de un 



bottom of page